Wow…Hartanah Di Lokasi yang Sangat Strategik Dengan Harga Yang Rendah dan Mampu Milik?????Biar Betol??????

Posted Leave a commentPosted in Blog

Memang rata-rata inginkan tanah dan rumah sendiri kan..betul x?..Akan tetapi,memandangkan harga hartanah sekarang yang makin lama makin meningkat,ramai golongan2 muda masih belum mempunyai rumah sendiri Jadi,di sini ingin membantu untuk bagi tips memiliki aset hartanah sendiri dengan harga yang mampu milik Pernah dengar Tanah Lot Banglo tak? mesti pernah kan? di sini kami ingin mempromosi […]

Pelaburan Hartanah Satu Pilihan Yang Terbaik

Posted Leave a commentPosted in Blog

Pelaburan hartanah. Anda pernah membuat pelaburan? Tahu tak apa itu pelaburan? Menurut Kamus Dewan, Edisi Ketiga, yang mana kata asasnya adalah labur. Yang bermaksud meletakkan sejumlah wang sebagai modal untuk sesuatu usaha dengan tujuan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda. Di Malaysia terdapat beberapa pelaburan yang sah menjadi pilihan ramai. Antaranya pelaburan emas dan perak, pelaburan […]

14 PANDUAN MUDAH UNTUK MEMBELI RUMAH

Posted Leave a commentPosted in Blog

Anda penat menyewa dan ingin memiliki rumah sendiri? Di sini kami sediakan beberapa panduan bagi memudahkan anda membeli rumah idaman.  Pastinya anda telah memikirkan untuk membeli rumah tetapi sering terbayang seluruh prosesnya yang kelihatan panjang dan menakutkan. Maksud saya, dimana harus anda mula dan bagaimanakah caranya untuk mencari hartanah yang sesuai? Lagipun, hartanah adalah satu […]

7 Tips Invest Hartanah Untuk Newbie

Posted Leave a commentPosted in Blog

Tengah mencari rumah untuk tujuan pelaburan? Tahniah saya ucapkan sebab anda dah mulakan tindakan. Kalau tunggu lagi, memang lambat la nak kaut untung, kan? Tak salah beli rumah kecil dulu. Sampai masa nanti, anda boleh upgrade lepas dah dapat pulangan. Slow-slow, bak kata orang. Sebelum anda buat keputusan membeli tu, saya nak anda hadamkan perkongsian yang awesome ni. Nasihat ni […]

7 Sebab Bangsa Kita Lupa Akan Pelaburan Hartanah

Posted Leave a commentPosted in Blog

1) Instrumen pelaburan yang berisiko rendah walaupun kos tinggi.Semua jenis pelaburan mempunyai risiko yang tersendiri. Risiko rendah, risiko sederhana, dan risiko tinggi. Instrumen pelaburan hartanah berada dalam kategori mana? Jawapannya: Risiko rendah. Orang yang menganggap pelaburan hartanah sebagai instrumen pelaburan yang tinggi adalah mereka yang tidak pernah membeli 1 pun hartanah seumur hidup, atau mereka pernah […]

8 Tip Mendedahkan Minat Anak-Anak Terhadap Hartanah

Posted Leave a commentPosted in Blog

1 – Pelajaran Selain penekanan ilmu agama, ibu bapa saya sentiasa menitik beratkan pelajaran anak mereka. Macam-macam mereka masukkan saya ke drawing class, computer class, English class, speech class, tae kwan do, mengaji dan juga tuition. Jika boleh, mereka mahu saya explore dalam banyak bidang. Pengajaran : Asah bakat anak dan bagi anak terdedah dengan […]

Tanah Rizab Melayu Semakin Terhakis!!!

Posted Leave a commentPosted in Blog

SAMA ada disedari atau tidak oleh orang-orang Melayu, dari sehari ke sehari, tanah rizab Melayu telah semakin banyak berkurangan.Malah sehingga kini, tanah rizab Melayu hanya tinggal sebanyak 1,578,263.91 hektar iaitu 11.99 peratus sahaja di seluruh negara. Pada hal, ketika Raja-Raja Melayu menandatangani kewujudan Perlembagaan Persekutuan pada tahun 1957, pengisytiharan telah dibuat bahawa tanah simpanan orang Melayu […]

MEMILIKI RUMAH PADA USIA MUDA

Posted Leave a commentPosted in Blog

Assalamualaikum MERDEKA KAH KITA? Alhamdulillah dikesempatan ini saya  ingin berkongsi cerita Kediaman mampu milik…?? Maaf cakap yang mana hari ini jika kita lihat orang?? dari luar,contohnya Indonesia, Kemboja dan sebagainya datang ke Malaysia sehelai sepinggang? Bekerja pagi dan petang,membanting tulang demi membina hidup yang diimpikan!!## Boleh bersatu hati memiliki tanah yang bernilai ratusan ribu maupun […]